Allt för den motorintresserade

Motorsport

För dig med intresse för dragracing

Dragracing har växt sakta men säkert inom intressen och det kan även vara ett intresse för hela familjen. Något som både barn och föräldrar kan tycka vara skoj.

Men du kanske undrar hur det går till? Jo det är en motorsport som blev uppfunnen i USA och upplägget på det är relativt enkelt. Du ska ta dig till mål först, på kortast möjliga tid, genom att få så hög acceleration på fordonet som möjligt. Längden på sträckan du ska köra är vanligtvis cirka 400 meter eller cirka 200 meter. Du kan använda många olika fordon för detta som till exempel motorcyklar, snöskoters, bilar, båtar och så vidare. Denna länk tar dig vidare till en sida där du kan köpa en massa olika prylar till just din favoritsport.

För- och nackdel med dragracing

Denna sport kan vara väldigt underhållande, med en chans att ge dig en rejäl kick. Men det är ändå bra att tänka på att det alltid finns risker med en sån här typ av motorsport. Eftersom den är rätt unik där du ska komma upp i väldigt höga hastigheter på en så kort tid kan det också vara en av de största anledningarna till varför just den här sporten är populär. Det är oftast det som gör det väldigt spännande för förarna och kanske lite läskigt för nära och kära.

Comments are disabled.